Budkavlen på Kommunfullmäktige i Vansbro

[SVENSKA] Nästa stopp på budkavle-turnén var Vansbro kommun den 28 april. Även Vansbro vill samarbeta med Green Drive Region för att göra skiftet till fossiloberoende biltrafik. Budkavle-dokumentet signerades på Medborgarhuset under Kommunfullmäktige.

I samband med Kommunfullmäktiges möte var alla välkomna att provköra miljöbilar. Du kunde provköra både gas- och laddfordon från Bilmetro som precis som Vansbro kommun är med och finansierar projektet Green Drive Region.

Green Drive Region gav en presentation av projektet och budkavlen under mötet. Därefter fanns det möjlighet att ställa frågor och få mer information.

Vansbro kommun jobbar redan aktivt med att gå över till icke-fossila drivmedel. I mars i år tog kommunen steget till att köpa in elbilar till bland annat kommunens fastighetsenhet. De avser också att söka pengar från Klimatklivet för laddstolpar vid nästa ansökningstillfälle. Målsättningen är att sätta upp en snabbladdare.

Budkavlens nästa stopp blir på Rättviks marknad den 6 maj, då både Rättvik- och Leksand kommun skriver på för fossiloberoende drivmedel.

Läs mer om budkavlen

elbil_vansbro_kommun maria_och_lisa_vansbro pelarsalen_vansbro signering_vansbro

Logotyper Logotyper