Torsby kommun avslutar budkavleturnén

[SVENSKA] Höstens budkavleturné i Värmland avslutades idag den 25 november. Den fjärde kommunen som skrev under var Torsby kommun som tillsammans med Green Drive Region vill verka för att öka andelen fossiloberoende fordon i kommunen. 

Arrangemanget hölls kl. 10.00-14.00 vid Torsby kommunhus. Kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen signerade det symboliska budkavledokumentet för att visa att kommunen vill verka för en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

budkavlen_torsby

Torsby kommun har under en tid aktivt jobbat med ett nytt miljömålsprogram där utfasning av fossila bränslen ingår. I september togs kommunens två första elbilar i bruk i den kommunala bilpoolen. Under året har dialog med näringslivet pågått om att bygga ett nät av laddplatser i norra Värmland.

Det gick att provköra en elbil även i Torsby. En eldriven Renault Zoe från Helmia fanns till förfogande för alla som ville testa hur det är att köra en elbil.

Nu ser vi fram emot vårens budkavle som planeras turnera i Norge!

Logotyper Logotyper