Elbilsdag i Mora

[SVENSKA] I måndags, den 27 mars, besökte Green Drive Region Mora
för att under en eftermiddag sprida information om elbilar och olika typer av laddning. 

Under eftermiddagen samlades kommunala tjänsteman, kommunala eller privata bostads- och fastighetsbolag på Hotell Kung Gösta i Mora för att få mer kunskap inom elbilsområdet. Fokus för dagen låg främst på att tydliggöra alternativ som finns inför installation av laddstolpar eller vad som är viktigt att tänka på inför användandet av elbilar i tjänsten.

Kristina Dersjö och Bjørnar Kruse från Green Drive Region berättade om projektet och om olika typer av laddning och laddinstallationer. Bjørnar Kruse tog också upp exempel från Norge.

Maria Saxe från Länsstyrelsen Dalarna deltog och berättade om de stöd till lokala klimatinvesteringar som går att söka via Klimatklivet. Hon pratade bland annat om att alla utom privatpersoner kan söka och att det kan handla om alla investeringar som bidrar till att minska växthusgasutsläpp.

Ta del av dagens presentationer här:

Kristina Dersjö, Green Drive Region – Elbilar och laddning>>
(pdf, 278 kB)

Bjørnar Kruse, Green Drive Region – Elbiler>>
(pdf, 8 MB)

Maria Saxe, Länsstyrelsen Dalarna – Om Klimatklivet>>
(pdf, 728 kB)

Logotyper Logotyper