Ny Tesla på ny ladestasjon

[NORSK] Etter to års ventetid kunne endelig Erlend Stornæs sette seg inn i sin splitter nye Tesla Model X – en bil som fullt ut har svart til forventningene.

– Det er utrolig gøy å kjøre bil igjen, innrømmer han.
Erlend Stornæs er en av de aller første Tesla Model X-eierne i Norge. Prosjektleder Daniel Bügel i Green Drive Region har fått kontakt med ham gjennom nettverket til Kunnskapsbyen Lillestrøm – og nå er det klart for test av den nye super-elbilen til Stornæs, som er Key Account Manager hos Brand Factory Norge AS.

Morten Østnor ved Nebbenes Kro sier til Erlend Stornæs og Daniel Bügel at han var skeptisk til elbiler: – Men det var for to år siden. Nå synes jeg elbil er genialt!

Morten Østnor ved Nebbenes Kro sier til Erlend Stornæs og Daniel Bügel at han var skeptisk til elbiler: – Men det var for to år siden. Nå synes jeg elbil er genialt!

Sparer mye: Erlend Stornæs gliser bak rattet sin splitter nye Tesla Model X. Han kjører gratis gjennom bomstasjonen.

Sparer mye: Erlend Stornæs gliser bak rattet sin splitter nye Tesla Model X. Han kjører gratis gjennom bomstasjonen.

Som å kjøre på skinner

Vi kjører nordover E6 gjennom Skedsmo og over i Ullensaker. Stornæs har koblet inn autopiloten. Han sitter tilfreds bak rattet, med en kontrollerende hånd forsiktig hvilende på rattet. Autopiloten holder bilen midt i kjørefeltet og avpasser farten til bilen foran. Det er stille i bilen, bortsett fra et svakt vindsus.
Vi har et mål med turen. Vi skal til Nebbenes Kro i Eidsvoll. Der holder de på å bygge verdens største hurtigladestasjon for elbiler. Nå er den nesten helt ferdig. Torsdag 1. september er det storstilt åpning av herligheten.
Nebbenes-anlegget får 24 Tesla-ladere (50-120 kW), fire semihurtigladere (22 kW – CHAdeMO og Combo) og fire AC-uttak for andre elbiler.
– Dette er utrolig bra, sier Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm. Han er norsk prosjektleder i EU-prosjektet Green Drive Region, og synes det er supert at GDR-området får verdens største hurtigladestasjon.
Hadde tilbudet blitt utvidet med en hydrogenpumpe og biodrivstoff ville det ha vært helt perfekt, mener han. Daglig leder Morten Østnor ved Nebbenes Kro stiller seg ikke avvisende til muligheten for det, selv om det per i dag ikke foreligger noen planer om dette.

Daniel Bügel i Green Drive Region er glad Fortum Charge & Drive sørger for at andre biler enn Tesla også kan lade ved Nebbenes Kro.

Daniel Bügel i Green Drive Region er glad Fortum Charge & Drive sørger for at andre biler enn Tesla også kan lade ved Nebbenes Kro.

Lading drar kunder

Bügel påpeker at Eidsvoll-anlegget ved E6 vil gjøre det enda enklere å kjøre elbil på lengre turer. På gode stoppesteder for elbiler vil det også være muligheter for kreative næringsrivende å kapre nye kunder. Til forskjell fra bensin- og dieselbileiere, står ikke elbilistene og holder på fyllepistolen til de kan setter seg inn i bilen igjen. De plugger inn laderen og så ser de seg rundt etter noe å foreta seg, mens batteriet fylles opp.
– Når kundene først står utenfor døra vår, blir det vår jobb å få dem inn i restauranten – og gi dem en så god opplevelse at de får lyst til å komme tilbake igjen, sier daglig leder Morten Østnor ved Nebbenes Kro.
Daniel Bügel nikker smilende. Han synes Østnor har den rette innstillingen.
– På Nebbenes Kro har de forstått den enkle sammenhengen som mange andre ikke har fått med seg ennå. De har gjort et genialt grep med etableringen av ladestasjonen. Dette vil garantert komme til å trekke mange nye kunder. Og det vil nok mange andre aktører etter hvert legge merke til, sier han.

Sparer 60.000 kroner i året

Stornæs kjører 30.000 kilometer i året. Sammenlignet med sin tidligere bil, en BMW X3, sparer han 60.000 kroner i året på kjøre elektrisk.
– Drivstoffbesparelsen er bare et element. Jeg slipper også høye bompengeutgifter og kan benytte meg av gratis parkering, forteller han.

Logotyper Logotyper