Ny biodieselpumpe på Kløfta

[NORSK] Fornybardieselselskapet Eco-1 Bioenergi AS utvider med stadig nye stasjoner. Den siste ble åpnet 1. september, fem meter fra E6, inne på et industriområde i Ullensaker, i Akershus.

Biodieselen er produsert av biomasse. Selskapet oppgir nå at hele verdikjeden er sertifisert på bærekraft og sporbarhet.

Stasjonen på Kløfta holder til på adressen Myrvangvegen 3, like ved Sørum Transport og Eiksenteret. Tanksystemet er levert av Green Cube Management.

– Nå kan dieselbileiere også kjøre klimavennlig, med biodiesel på tanken, sier den norske prosjektlederen Daniel Bügel i Interreg-prosjektet Green Drive Region.

– Nå kan dieselbileiere også kjøre klimavennlig, med biodiesel på tanken, sier den norske prosjektlederen Daniel Bügel i Interreg-prosjektet Green Drive Region.

Tåler kulde

Produktet som går under navnet 2G Polar har bedre forbrenningsegenskaper enn fossil diesel og tåler sterk kulde. Selv om drivstoffet fritt blandes med fossil diesel, nøler fortsatt enkelte bilmerker med å godkjenne bruken av produktet i sine bilmodeller.

Forbrenning av en liter diesel danner 2,6 kg CO2. I motsetning til fossil diesel, går CO2-utslippene fra fornybar diesel inn i et kretsløp som ikke bidrar til økt klimagassutslipp.

– Dette er en enkel måte å redusere utslipp på. Det er betryggende at selskapet nå kan verifisere hele verdikjeden, sier Daniel Bügel, som er Kunnskapsbyens prosjektleder i Interreg-prosjektet Green Drive Region.

Lavere utslipp

Utslippsreduksjoner ved bruk av 2G Polar kontra fossil diesel:

Partikler/sot – 33%

Nitrogenoksid (NOx) – 9%

Karbonmonoksid (CO) – 24%

Hydrokarbon (HC) – 30%

Aromater(giftige utslipp) – 100%

Kilde: Eco-1 Bioenergi AS

Logotyper Logotyper