Samferdselsministeren kjørte GDRs hydrogenbil

[NORSK] Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk prøvekjøre Green Drive Regions hydrogenbil, før han åpnet det nye forskningssenteret for miljøvennlig energi MoZEES.

Den høytidelige åpningen av MoZEES (Mobility Zero Emission Energy Systems) skjedde i ettermiddag hos Institutt for energiteknikk (IFE) på Kjeller.
Solvik-Olsen ble møtte av IFEs administrerende direktør Nils Morten Huseby, som inviterte statsråden til å starte dagen med en snartur til IFE Hynor Hydrogen Technology Center, i Akershus Energipark. Transporten hadde Kunnskapsbyen sørget for, ved å stille sin hydrogenbil til disposisjon for samferdselsministeren.

Kjørte og tanket selv

Solvik-Olsen kunne dermed starte sitt besøk på Kjeller bak rattet i en Toyota Mirai. Sammen med Kunnskapsbyens prosjektleder Daniel Bügel i Interreg-prosjektet Green Drive Region, kjørte statsråden bort til Åråsen og videre til hydrogenfyllestasjonen.
Men nesten tom tank, var det også påkrevd med mer hydrogen på bilen. Statsråden tok selv hånd om den jobben. Med hånden på fyllepistolen, snudde han seg mot Daniel Bügel og gliste:
– Jeg kan godt fylle, så lenge du tar regningen, sa Solvik-Olsen.

Dette et MoZEES

Det nye FME-senteret skal utvikle materialer, komponenter og teknologi for bruk av batterier og hydrogen til transportformål på vei, bane og til sjøs.
Senterets totalbudsjett er på 320 millioner over åtte år. Forskningsrådet finansierer halvparten, mens brukerpartnerne og forskningspartnerne tar en firedel hver.

Logotyper Logotyper