Leverer folkelig rekkevidde

[NORSK] En rimelig elbil med «Tesla-rekkevidde» er endelig blitt tilgjengelig. Med en prislapp på 300.000 kroner har Opel Ampera-e tatt markedet med storm.

GDR fikk teste bilen dagen før den ble lansert for 200 internasjonale journalister på Gardermoen. Prosjektleder Daniel Bügel fra Kunnskapsbyen Lillestrøm var godt fornøyd etter noen timer bak rattet.
– Den er lettkjørt og grei å manøvrere. Ampera-e er minst like god å kjøre som andre kompakte elbiler. sier Bügel.
Opel har levert et særdeles godt bidrag til å få flere nullutslippsbiler ut på veien, mener han

Liten, men romslig

Med 450 kilo batterier i dørken, bilen ligger som støpt på veien. For å frigjøre plass er behovet for reservehjul fjernet. Bilen er i stedet utstyrt med selvreparerende dekk.
Overraskende god benplassen i baksetet, gjør Opelen til en grei liten familiebil. Ampera-e leveres med fire USB-porter – to foran og to bak, noe som burde dekke behovet for ladeuttak til mobiltelefoner og nettbrett for de fleste familier.

Ingen rekkeviddeangst

Prismessig stiller den nye elbilen i en egen klasse, ikke minst med tanke på den store batteripakken som leverer hele 60 kWh. Det er nok til å fjerne enhver rekkeviddeangst.
Ifølge dagens NEDC-målesyklus har Ampera-e en rekkevidde på 520 kilometer. Målt etter den nye og langt mer realistiske WLTP-syklusen, er rekkevidden 380 kilometer. Batterigarantien er for øvrig på åtte år eller 160.000 kilometer.

Lang leveringstid

Opel har også tatt hensyn til fotgjengersikkerheten ved å sørge for at bilen avgir en svak lyd ved lav fart. Lyden er ikke sjenerende inne i bilen, men den skal tilstrekkelig til at fotgjengere oppfatter den.
Det største problemet med Opel Ampera-e er nok leveringstiden.
4.000 nordmenn har allerede bestilt bilen – og Opel vil i den første fasen prioritere levering av biler til Norge. De som bestiller bilen i dag kan likevel ikke forvente å få den levert før til høsten – i 2018.

Logotyper Logotyper