Hydrogenbil på turne i Sverige

GDRs hydrogenbil er for tiden på rundtur i Midt-Sverige. Miraien blir prøvekjørt og vist fram på informasjonsmøter og arrangementer i Gävleborg og Dalarna.

Prosjektpartnerne i Sverige får nå glede av GDRs Toyota Mirai. Ulla-Karin Enbom i Region Gävleborg ble overrakt bilnøklene av Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm, under et prosjektledermøte i Gävle.

Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm overrakte bilnøklene til Ulla-Karin Enbom i Region Gävleborg, under Green Drive Regions et prosjektledermøte i Gävle.
Området egner seg god til utprøving av bilen, i og med at det allerede er etablert en hydrogenstasjon i Sandviken. Hydrogenstasjonen ved Arlanda, utenfor Stockholm, er heller ikke uoverkommelig langt unna.

Trekkplaster

Ulla-Karin Enbom har allerede lagt opp en intensiv arrangementsplan rund om i Gävleborgs län, der hydrogenbilen vil spille en sentral rolle. Hun er opptatt av å vise fram at hydrogen kan være et godt alternativ – også i Sverige – når utslippene fra bilparken skal reduseres.
Daniel Bügel forteller at han har gode erfaringer med å bruke hydrogenbilen som trekkplaster i ulike sammenhenger. Han har vært på en rekke arrangementer der det har vært stor interesse rundt bilen.

Konkret dialog

– Det blir noe helt annet å kunne vise fram en god og funksjonell bil, enn bare å kjøre powerpointpresentasjoner for å illustrerer hydrogenbilens gode egenskaper. Dette er en serieprodusert bil som du kan sette deg inn i, og prøvekjøre om du vil. Dermed får vi også en helt annen og langt mer konkret dialog om rekkevidde, kostnader og bruksegenskaper, forteller han.
Hydrogenbilen vil returnere til Norge i oktober. Bilnøklene vil bli levert tilbake til Kunnskapsbyen under et GDR-arrangement for Värmland, som skal holdes i Karlstad.

Logotyper Logotyper