Vårens budkavle-turné avslutades på Moramässan

[SVENSKA] Det sista stoppet på budkavle-turnén denna vår var på Moramässan Bygg, Inredning & Trädgård fredagen den 13 maj. Green Drive Region delade monter med Mora Orsa Miljökontor för att svara på frågor.

Mässan inleddes med att Mora kommuns kommunalråd Anna Hed skrev på budkavle-dokumentet som en symbolisk gest för att visa att Mora kommun ska samverka mot de gemensamma nationella målen kring fossiloberoende drivmedel.

Kommunen jobbar aktivt med att antalet fossiloberoende fordon ska bli fler. Överhuvudtaget är det många åtgärder som görs inom transportsektorn – det har redan till exempel satts upp fyra Tesla-laddare. Under året siktar kommunen på att sätta upp en normal- samt en semisnabbladdare.

Moramässan gick av stapeln på Smidjegrav Arena (Mora ishall) den 13-14 maj och var mycket välbesökt och med ett fullspäckat program med olika föreläsningar och workshops.

Budkavlen besökte mässan på fredagen och även denna gång kunde besökarna provköra bilar. Både Bilkompaniet och Mora Orsa Miljökontor lånade ut elbilar för en provrunda.

Budkavle-turnén fortsätter hösten 2016 då stafettpinnen går över till någon av de övriga områdena i Green Drive Region. Mer information kommer.

Läs mer om budkavlen

mora_i monter mora_elbil mora_jan_inledningstal

Logotyper Logotyper